Home ground. Seizoen 1
DVD

Home ground. Seizoen 1 ([2019])

Helena Mikkelsen krijgt als eerste vrouwelijke trainer in de hoogste klasse van het Noorse mannenvoetbal te maken met vooroordelen, een conservatieve gemeenschap en de rivaliteit van de man die het trainerschap misliep.

Aanwezigheid

Recensie

Noorse dramaserie met in de hoofdrol Ane Dahl Torp (The quake; The wave). Voetbalclub Varg uit Ulsteinvik is kort geleden gepromoveerd naar de eredivisie, maar dan krijgt de trainer een hartaanval. De manager van het team (Morten Svartveit) wil de club moderniseren en durft de gok aan om Helena Mikkelsen, de succesvolle coach van een vrouwenteam, aan te nemen als coach. Helena is ambitieus en niet voor een kleintje vervaard. Ze wil de strategie vernieuwen en het team meer divers maken, maar krijgt te maken met seksisme en vooroordelen bij de spelers en tegenstand bij de conservatieve supporters. Bovendien doet speler en assistent-trainer Michael Ellingsen (oud-voetbalinternational John Carew) die gepasseerd werd voor de functie van coach, er alles aan doen om Helena het werken onmogelijk te maken.

Specificaties

Noors | 5407003481570

Titel Home ground. Seizoen 1
Uniforme titel Heimebane
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Arild Andresen ; Ane Dahl Torp ; John Carew
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumiere, [2019]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10×50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ane Dahl Torp, John Carew. - Regisseurs onder anderen: Arild Andresen. - Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Noorwegen : Motlys, 2018 - Oorspronkelijke titel: Heimebane
ISBN 5407003481570
PPN 422601241
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Noors

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Home ground
Boek

Home ground (2019-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend