Outlander. Seizoen 4
DVD

Outlander. Seizoen 4 ([2019])/ Ronald D. Moore

Rond 1770 vestigt Claire zich met haar geliefde Jamie in North Carolina waar de spanning tussen kolonisten en het Britse koloniale gezag oploopt.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 4 (2018-2019) van een Amerikaans-Britse dramaserie, gebaseerd op de Reiziger-cyclus van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. Claire Randall (Caitriona Balfe), die verpleegster was in de Tweede Wereldoorlog, is in 1945 in Schotland op huwelijksreis. Door een vreemd voorval 'valt ze door de tijd' en belandt in het jaar 1743 midden in de Jakobitische opstanden, waarbij gevochten wordt om een katholieke koning op de troon te krijgen. Ze wordt verliefd op de knappe roodharige 'highland warrior' Jamie Fraser (Sam Heughan), die een vete heeft met de sadistische Engelse 'Redcoat' Jonathan 'Black Jack' Randall, een verre voorvader van haar twintigste-eeuwse echtgenoot. Later keert ze terug naar haar eigen tijd en voedt samen met haar man Frank (Tobias Menzies) Brianna op, de dochter van Claire en Jamie. Na de dood van Frank vindt Claire Jamie weer terug en vestigt zich met hem in North Carolina, kort voor de Amerikaanse revolutie. Intussen groeien in de jaren 1970 Brianna Randall en Roger Wakefield naar elkaar toe. Beide reizen, apart van elkaar, via de magische stenen in Schotland naar de 18e eeuw. Een historische serie over liefde, seks, romantiek, spanning en fantasy, met een prachtige aankleding en schitterende landschappen. 13 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8712609640298

Titel Outlander. Seizoen 4
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Julian Holmes ; Caitriona Balfe ; Sam Heughan ; Diana Gabaldon
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 5 dvd-video's (710 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies. - Regisseurs onder anderen: Julian Holmes. - Engels gesproken, Frans of Italiaans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 4 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op de boekserie van Diana Gabaldon - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : Left Bank Pictures, 2018
ISBN 8712609640298
PPN 422577855
Genre historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Verenigde Staten; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Outlander
DVD

Outlander (2015-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend