Hoe tem je een draak 3
DVD

Hoe tem je een draak 3 ([2019])/ directed by Dean DeBlois

Hikkie is nu samen met Astrid de leider van de Vikingen op het eiland Berk. De komst van drakenjager Grimmel stelt zijn vriendschap met Tandloos sterk op de proef. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde en laatste deel van de animatiefilms naar de boeken* van Cressida Cowell speelt een jaar na de gebeurtenissen in 'Hoe tem je een draak 2'** (2014). De vader van Hikkie is overleden, waardoor hij nu de leider is van de Vikingen op het eiland Berk, samen met zijn verloofde Astrid. Omdat de Vikingen in vrede leven met de draken en overal in de omgeving draken gaan bevrijden, is het erg vol op het eiland. Hikkie hoopt dat hij de draken naar de 'Verborgen wereld' kan brengen, een paradijselijk gebied waar zijn vader over vertelde. Intussen wil drakenjager Grimmel alle draken vangen en hij gebruikt een mooie jonge vrouwtjesdraak om Tandloos, de draak van Hikkie, in de val te lokken. De recensenten geven 3-4 sterren. Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 17-1-'19) vindt de eerste delen beter, maar dit is een 'aardige, bitterzoete, soms ietwat chaotische afronding'. VPRO Cinema (vpro.nl) concludeert: 'even geestig, aandoenlijk en prachtig geanimeerd als de eerdere films, met een mooi bitterzoet slot.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083167561

Titel Hoe tem je een draak 3
Uniforme titel How to train your dragon: The hidden world
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dean Deblois ; Jay Baruchel ; Patrick Martens ; Cressida Cowell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Gebaseerd op een boek van Cressida Cowell - Engelstalige acteurs onder anderen: Jay Baruchel, Cate Blanchett. - Nederlandstalige acteurs onder anderen: Patrick Martens, Terence Schreurs. - Engels gesproken, Frans en Nederlands nagesynchroniseeerd, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Dreamworks Animation, 2019 - Oorspronkelijke titel: How to train your dragon: the hidden world - Bevat extra's o.a.: Alternatieve opening ; deleted scenes ; Filmcommentaar
ISBN 5053083167561
PPN 422487619
Genre sprookjes
Thematrefwoord Vikingen ; draken
Taal Engels