Het dagboek van Paulien
Boek

Het dagboek van Paulien ([2019])/ Kelly McKain, geïllustreerd door Mandy Stanley ; met dank aan Natasha Bruinsma voor haar vakkundige medewerking aan de Nederlandse uitgave ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Kitty Polderman

Paulien (ik-persoon) gaat op ponykamp. Maar eigenlijk durft ze niet meer te rijden. Twee maanden eerder viel ze van haar eigen pony en brak ze haar arm. Kan de lieve pony Prins Paulien misschien helpen over haar angst heen komen? Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Paulien gaat op ponykamp. Ze heeft al ervaring met pony rijden, maar ze is twee maanden geleden van haar eigen pony gevallen. Ze brak toen haar arm waardoor ze nu niet meer op een pony durft te zitten. Paulien schaamt zich daarvoor, maar toch gaat ze mee op kamp. De leiding wordt geïnformeerd, maar de andere meisjes mogen niet weten dat Paulien eigenlijk niet durft te rijden. Ze krijgt een rustige pony met de naam Prins. Op hem krijgt ze weer zelfvertrouwen en het lukt haar om uiteindelijk weer te galopperen. Er worden verschillende dingen ondernomen, zoals lessen over paardrijden, opzadelen en de verzorging van pony's. Maar ook western rijden en een behendigheidswedstrijd. Ondertussen sluit Paulien vriendschappen. Het verhaal is geschreven in dagboekvorm. Er staan hier en daar kleine zwart-witte illustraties in het boek, soms voorzien van namen of tekstballonnen. Ook wordt af en toe met lettertypes gevarieerd en is een plattegrond van de manege opgenomen. Het verhaal bevat enkele vaktermen, maar die worden goed uitgelegd. Echt meidenboek over paardrijden; tegelijkertijd verschenen nog drie delen in de serie 'Ponykamp avonturen'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754636 | 95 pagina's

Titel Het dagboek van Paulien
Auteur Kelly McKain
Secundaire auteur Mandy Stanley ; Natasha Bruinsma ; Kitty Polderman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Poppy and Prince. - (c)2019. - (Pony camp diaries)
ISBN 9789044754636
PPN 422912530
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Vakantiekampen ; Angsten ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponykamp avonturen
Boek

Ponykamp avonturen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kelly McKain