Het bos
Boek

Het bos ([2019])/ Nathalie Choux

Welk dier zit achter de grote struik? En wat groeit er onder de bladeren? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties over dieren en planten in het bos. Met schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Welk dier zit er achter de grote struik? En wie loopt er achter het wilde zwijn, en wat groeit er onder de bladeren? Door het schuifje te verplaatsen of aan de draaischijf te draaien, kunnen kinderen het antwoord vinden. Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Op de linkerpagina staan vier dieren of voorwerpen uit het bos, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam staat erbij, met lidwoord, in sierlijke, duidelijke letters. Naast bekende dieren als hert, eekhoorn en egel zijn ook de beer en de wolf afgebeeld, en voorwerpen als de kastanje, de braam en de paddenstoelen. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar uitnodigende bladspiegel. De beweegbare delen voegen een grappige verrassing toe: zo duiken de paddenstoelen op uit de bladeren en komen drie babyzwijntjes tevoorschijn. Op de laatste dubbele pagina staan alle dieren en voorwerpen door elkaar, zonder tekst, met de vraag of de lezer de naam nog weet. Eenvoudig maar kwalitatief goed dreumesboekje in de serie 'Mijn schuifboekje'. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836066

Titel Het bos
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier de la forêt. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2015
ISBN 9789044836066
PPN 422851035
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux