Familie
Boek

Familie ([2019])/ Nathalie Choux

Heb jij een broer of een zus? En weet je hoe je de ouders van je grootouders noemt, of de kinderen van je oom en tante? Vierkant hardkartonnen prentenboek over familie, met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig, hardkartonnen boekje dat interactief is door de schuifjes, waarmee je zelf het plaatje kunt veranderen. De vrolijke tekeningen laten zien hoe alle leden van een familie heten, met een stamboom achterin voor het overzicht. De illustraties zijn kleurrijk en duidelijk door de witte achtergrond. De plaatjes veranderen door te schuiven, waarbij tekst zichtbaar wordt of de illustratie in beweging komt, zodat er gezwaaid kan worden, verstoppertje wordt gespeeld achter een boom of de wip heen en weer beweegt. Doordat de schuifjes in de dubbele bladzijde zitten is het boekje wat steviger dan de gebruikelijke flapjes boeken. De vragen die aan het kind worden gesteld, zijn complexer dan in de eenvoudigere deeltjes: wie zijn de ouders van de grootouders? Wie zijn de kinderen van de oom en de tante? Deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'*. Dit deel is bedoeld voor peuters, er zijn ook deeltjes die al leuk zijn voor baby's en dreumesen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836035

Titel Familie
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier de la famille. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2013
ISBN 9789044836035
PPN 422851043
Thematrefwoord Familie ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux