Het dagboek van Sofie
Boek

Het dagboek van Sofie ([2019])/ Kelly McKain, geïllustreerd door Mandy Stanley ; met dank aan Natasha Bruinsma voor haar vakkundige medewerking aan de Nederlandse uitgave ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Kitty Polderman

Sofie (ik-persoon) is een week op ponykamp. Ze leert veel over de verzorging en de omgang met pony's, maar ze doet ook veel andere leuke dingen met de meisjes tijdens het kamp. Sofie oefent hard om met pony Silver een foutloze springwedstrijd te rijden. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sofie mag een week lang op ponykamp. Ze hoopt op de beste springpony, maar helaas. Tijdens deze week leren de meisjes van alles over verzorging en de omgang met pony's. Naast paardrijden is er ook tijd voor andere activiteiten, zoals zwemmen en spelletjes doen. De laatste dag is voor Sofie erg belangrijk, want ze wil de springwedstrijd foutloos rijden. Na een moeizame start met pony Silver, vormen ze uiteindelijk een geweldig duo. Een paardenverhaal met nogal wat paardentermen die niet voor alle kinderen bekend zullen zijn. Helaas geen verklarende woordenlijst. Sofie, de ik-figuur, spreekt in haar dagboek de lezer toe op een volwassen toon en ietwat belerend: als je maar plezier hebt en samen een goed team vormt. Dat is wel nodig; jaloezie en onderlinge competitie van de meiden zijn volop aanwezig. De taal is eenvoudig, tegenwoordige en verleden tijd worden door elkaar gebruikt. De bladspiegel is royaal en de vlotte zwart-witte pentekeningen passen bij de tekst. Een aardig maar vrij doorsnee paardenverhaal. Tegelijkertijd verschenen nog drie delen in de serie 'Ponykamp avonturen'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754667 | 95 pagina's

Titel Het dagboek van Sofie
Auteur Kelly McKain
Secundaire auteur Mandy Stanley ; Natasha Bruinsma ; Kitty Polderman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 95 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Chloe and Cracker. - (c)2019. - (Pony camp diaries)
ISBN 9789044754667
PPN 422912565
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Vakantiekampen ; Wedstrijden ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponykamp avonturen
Boek

Ponykamp avonturen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kelly McKain