Vega curry
Boek

Vega curry 60 vegetarische Indiase recepten (2019)/ Nahid Hassan, co-auteur: Isa Ekstam ; foodfotografie: Roland Persson ; locatiefotografie: Andreas Dienert ; vertaling [uit het Zweeds]: Axel Vandevenne ; redactie: Inge Huijs

Authentieke, vegetarische recepten zoals de Bengalen en Indiers die thuis bereiden, voor gerechten met diepe, rijke, aromatische smaken door de combinatie van veel verschillende specerijen.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 09/01/2025
    Liefde en Leven – 2e verd. ETEN EN DRINKEN INDIA 629.63 629.

Recensie

In 'Vega curry' staan zestig authentieke vegetarische recepten uit India en Bangladesh. Nahid Hassan kwam als twintiger van Bangladesh naar Stockholm. Hij begreep nooit waarom het personeel in de Indiase restaurants waar hij werkte altijd iets anders at dan de gasten. Inmiddels heeft hij zeven restaurants waar authentiek Indiaas en Bengaals gekookt wordt zonder aangepaste recepturen voor de Europese smaak. Dit boek presenteert die originele recepten. Na een korte introductie over de Bengaalse keuken volgt een opsomming en uitleg over de belangrijkste ingrediënten. Curry's hebben vaak veel ingrediënten, dus wat voorwerk om kruidenmengsels- en pasta's te maken is aan te raden evenals een bezoek aan de toko. De recepten zijn ingedeeld in dertien categorieën zoals snacks, chutneys, curry, kofta (groenteballetjes), tikka (gevulde tikka-courgette) brood (naan, roti) en toetjes (mangokulfi). Vanwege de rijkdom aan gebruikte kruiden en kruidenpasta's zijn de ingrediëntenlijsten bijna allemaal vrij lang en de bereidingstijden soms aanzienlijk. Foto's van elk gerecht en ook sfeerimpressies van Bangladesh. Fijn (hardcover) boek voor de vegetariër die zijn exotische repertoire wil uitbreiden. Ook veganisten kunnen met een aantal recepten uit de voeten. Wel zeer specifieke cuisine.

Specificaties

Nederlands | 9789023016120 | 159 pagina's

Titel Vega curry : 60 vegetarische Indiase recepten
Auteur Nahid Hassan
Secundaire auteur Isa Ekstam ; Roland Persson ; Axel Vandevenne ; Inge Huijs
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Becht, 2019
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Vego curry. - Stockholm : Natur & Kultur, (c)2018
ISBN 9789023016120
PPN 421788976
Rubriekscode India 629.63
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Indiase recepten ; Curry's ; Vegetarische kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Indiase keuken