Het dagboek van Mila
Boek

Het dagboek van Mila ([2019])/ Kelly McKain, geïllustreerd door Mandy Stanley ; met dank aan Natasha Bruinsma voor haar vakkundige medewerking aan de Nederlandse uitgave ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Kitty Polderman

Mila is op ponykamp bij manege De Hoefslag. Net als de andere meiden heeft ze een dagboek gekregen van Marie, de eigenaresse. Mila is dolgelukkig dat ze elke dag mag ponyrijden. Hoe zal het gaan op de behendigheidswedstrijd aan het eind van het kamp? Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Ponykamp avonturen'*, die alle vier zijn geschreven in dagboekvorm en ook allemaal beginnen met een brief van Marie van manege De Hoefslag. In dit verhaal krijgt Mila de brief. Bij de brief zit een ponykamp-dagboek, waarin Mila al haar vakantieherinneringen kan noteren. Mila introduceert de andere meiden in haar dagboek: Olivia de dochter van Marie, Bente haar kamergenote, Sanne, Nel, Imke, Caroline en de tweeling Silke en Gitte. Er is een duidelijke verhaallijn: de voorbereiding op de behendigheidswedstrijd aan het einde van de week. Daarnaast zijn er kortere verhaallijnen, bijvoorbeeld de mysterieuze verdwijning van voorwerpen. De spanning van het verhaal zit in herkenbare dagelijkse situaties. Het verhaal is goed opgebouwd, als de ene verhaallijn is afgerond, gaat een nieuwe meteen verder. De leuke, kleine tekeningen in grijstinten vullen het verhaal aan, soms ook met tekst. Zoals de achterflap vermeldt: bedoeld voor ponygekke meiden; zij zullen de serie zeker met plezier lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044754650 | 96 pagina's

Titel Het dagboek van Mila
Auteur Kelly McKain
Secundaire auteur Mandy Stanley ; Natasha Bruinsma ; Kitty Polderman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2019]
Overige gegevens 96 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Sophie and Shine. - (c)2019. - (Pony camp diaries)
ISBN 9789044754650
PPN 422912492
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Vakantiekampen ; Wedstrijden ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponykamp avonturen
Boek

Ponykamp avonturen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kelly McKain