Beelddenker in het voortgezet onderwijs
Boek

Beelddenker in het voortgezet onderwijs ([2019])/ Tineke Verdoes, fotografie Lieke Zengerink ; illustraties Tineke Verdoes

Ben jij een beelddenker? Bevat uitleg over beelddenken en voorbeelden en oplossingen voor het maken en plannen van huiswerk. Met hulp vanaf ca. 12 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het onderwijs wordt meestal een beroep gedaan op de linkerhersenhelft (talige kant), terwijl beelddenkers juist de rechterhelft gebruiken (fantasierijk, snel verbanden leggen). Hierdoor leren zij niet alleen anders, maar reageren zij ook anders. In deze uitgave gaat de auteur in op die verschillen. Zij geeft niet enkel de theorie, maar vult die aan met voor de puber herkenbare praktijkvoorbeelden. Aan de hand van de sterke en zwakke kanten van de beelddenker geeft ze praktische oplossingen en tips hoe zij bijvoorbeeld met huiswerk om kunnen gaan. Zij spreekt pubers rechtstreeks aan, maar gebruikt daarbij wel moeilijke woorden als metacognitie, executieve functies en reactie inhibitie. Het is dan ook de vraag of pubers deze absoluut relevante informatie op deze wijze tot zich nemen. De tips voor ouders en leerkrachten bevatten slechts twee bladzijdes. Jammer is dat inhoudsopgave en trefwoordenregister ontbreken waardoor (deel)informatie nauwelijks op te zoeken valt. Van dezelfde auteur verschenen over hetzelfde thema 'De jonge beelddenker'* (2014), 'Denken in beelden' (2013) en 'Belevend leren'** (2015). Voor jongeren van ca. 12 t/m 14 jaar en hun begeleiders zoals mentoren en psychologen.

Specificaties

Nederlands | 9789088507007 | 110 pagina's

Titel Beelddenker in het voortgezet onderwijs
Auteur Tineke Verdoes
Secundaire auteur Lieke Zengerink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, [2019]
Overige gegevens 110 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789088507007
PPN 421445416
Rubriekscode 464
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beelddenken; Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Beelddenken