Historiën
Boek

Historiën alles wat ik zag, hoorde en onderzocht (2019)/ Herodotus, vertaald [uit het Grieks] door Wolther Kassies ; en toegelicht door Michel Buijs ; met een nawoord van Tom Holland

Vertaling van het geschiedwerk van de Griekse schrijver (ca. 480-ca.425 v.Chr.) over de oorlogen tussen Grieken en Perzen en de vroegere geschiedenis van Grieken, Perzen en andere volken.

Aanwezigheid

Recensie

In een voorbeeldige uitgave is een nieuwe vertaling van het werk van de Griekse geschiedschrijver Herodotus (ca. 484-424 v.Chr.) verschenen. Zijn 'Historia' beschrijft de oorlogen tussen Grieken en Perzen in het begin van de vijfde eeuw v.Chr., maar Herodotus vervlecht tal van andere historische, etnografische en mythologische verhalen in zijn geschiedwerk. Zijn levendige wijze van vertellen maakt dit eerste geschiedwerk van Europa nog steeds een feest om te lezen en te herlezen. De heldere vertaling van de bekende vertaler Wolther Kassies wordt nog toegankelijker gemaakt door de levendige inleiding en uitstekende aantekeningen van de Utrechtse graecus Michel Buijs. Daarnaast is er een beschouwd nawoord door de Britse letterkundige en hostoricus Tom Holland. Met een uitvoerige verklarende namenlijst en kaarten. Verzorgde uitgave in gebonden uitvoering met leeslint.

Specificaties

Nederlands | 9789025309367 | 955 pagina's

Titel Historiën : alles wat ik zag, hoorde en onderzocht
Auteur Herodotus
Secundaire auteur Wolther Kassies ; Michel Buijs ; Tom Holland
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2019
Overige gegevens 955 pagina's - kaarten - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Historiai
ISBN 9789025309367
PPN 418840652
Rubriekscode 922
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oudheid

Relaties/Serie

Perpetua reeks
Boek

Perpetua reeks (2007-...)

vol.
Uitgeleend