School in de supermarkt
Boek

School in de supermarkt ([2019])/ Mirjam Eppinga, redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren ; beeld: Elisa Zee, Zee illustraties

Ahmad moet een spreekbeurt houden over zijn werk in supermakt De Giraf. Hij vertelt het aan zijn baas meneer Sterk. Dan nodigt meneer Sterk de hele klas van Ahmad uit in de supermarkt. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Na de vakantie heeft Ahmad Nederlands van mevrouw De Waal. Hij vertelt over zijn werk in supermarkt De Giraf. Ze vraagt of hij er een spreekbeurt over wil doen. Als Ahmad dit vertelt aan meneer Sterk van de supermarkt, nodigt hij de hele klas van Ahmad uit. Tiende deel uit 'Superrr', een serie over een stel tieners dat elkaar kent van hun bijbaantje als vakkenvuller. De boeken zijn klein en handzaam, en door de korte zinnen en kleine hoofdstukken makkelijk te lezen voor jongeren in bijvoorbeeld een Internationale Schakelklas (ISK) of het OKAN (Onthaalonderwijs voor Anderstalige Nieuwkomers, België). De vlotte verhalen van de serie (die tien delen gaat omvatten) zijn gedrukt in een duidelijk lettertype en geïllustreerd met soms paginagrote, cartoonachtige zwart-wittekeningen. De auteur is docent aan een ISK. Zeer geschikt voor NT2-onderwijs, en voor moeizaam lezende Nederlandstaligen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086963652 | 36 pagina's

Titel School in de supermarkt
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2019]
Overige gegevens 36 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 9789086963652
PPN 422155780
Genre schoolverhaal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Superrr
Boek

Superrr (2017-...)

vol. dl. 10
Uitgeleend
Mirjam Eppinga