Pijlen, torpedo's en raketten
Boek

Pijlen, torpedo's en raketten natuurkunde aan het front ([2019])/ Tim Ripley, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Margreet Nauta ; eindredactie: Jaap Verschoor

Welke rol speelt natuurkunde in een oorlog? Lees hoe o.a. daardoor de wapens veranderd zijn, van kruisbogen tot lasergestuurde raketten. Met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Aan het front', momenteel bestaande uit zes boeken*, kunnen jonge lezers ontdekken dat o.a. wetenschap, techniek, wiskunde en elektronica een grote rol spelen in oorlogen. Dit deel gaat over het vakgebied natuurkunde. In vijftien hoofdstukjes van veelal twee pagina's is er informatie over bv. de klauw van Archimedes, de eerste artillerie, dieptebommen en kernwapens. Na een inleidend hoofdstuk verloopt het in chronologische volgorde. Speelse lay-out met overzichtelijke tekstblokken, sommige in een gekleurd kader en diverse biografietjes van belangrijke personen. Achterin zijn een tijdlijn, een woordenlijst van de in de tekst vetgedrukte woorden en een register opgenomen. Onderwerpen worden aangestipt, maar niet diepgaand uitgewerkt. Voor verdere verdieping worden boeken en websites genoemd. Het beeldmateriaal, belangrijk voor het tekstbegrip, is rijkelijk aanwezig in de vorm van zwart-wit of kleurenfoto's. Ze zijn helder en duidelijk en vormen een wezenlijke aanvulling. Informatief boek voor o.a. leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool die geïnteresseerd zijn in de combinatie geschiedenis en natuurkunde. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414043 | 48 pagina's

Titel Pijlen, torpedo's en raketten : natuurkunde aan het front
Uniforme titel Natuurkunde aan het front
Auteur Tim Ripley
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Torpedoes, missiles, and cannons : physics goes to war. - Brown Bear Books Ltd, (c)2017. - (Stem on the battlefield)
ISBN 9789463414043
PPN 421475943
Rubriekscode 399.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wapens; Geschiedenis ; Natuurkunde; Krijgsgeschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wapens

Relaties/Serie

Aan het front
Boek

Aan het front (2019-...)

vol.
Uitgeleend