Can you ever forgive me?
DVD

Can you ever forgive me? ([2019])/ directed by Marielle Heller

Lee Israel is auteur van biografieen van bekende Amerikanen. Als haar carrière in het slop raakt besluit ze zelfgeschreven brieven van beroemdheden te verkopen aan boekhandelaren in New York.

Aanwezigheid

Recensie

Biografisch drama van Marielle Heller (The diary of a teenage girl) met in de hoofdrol Melissa McCarthy (Ghostbusters; The boss). Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Lee Israel verdiende in de jaren 1970-1980 haar geld als biograaf van onder meer Katharine Hepburn en Estée Lauder. Rond 1990 is haar werk niet meer in de mode en worstelt ze met financiële problemen, een writer's block en alcoholisme. Ze verkoopt een deel van haar bezittingen, waaronder een brief die ze kreeg van Hepburn, en krijgt zo het idee zelf brieven te schrijven in de stijl van beroemde personen, waaronder Dorothy Parker en Noel Coward, die ze verkoopt aan boekhandelaren in New York, aanvankelijk met veel succes. De recensenten geven 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 21-2-'19) concludeert: 'Can You Ever Forgive Me? is geen bittere film. Er zit zeker ook humor in, vooral als Israel een handlanger in de arm neemt, gespeeld door Richard E. Grant, een matig succesvolle drugsdealer die ook in geldnood zit. De film leunt zwaar op de sublieme vertolkingen van de hoofdrolspelers die beiden een Oscarnominatie kregen. Maar ook in de kleine rollen - let vooral op de boekverkopers - staat het drama als een huis.' McCarthy en Grant waren genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe.

Specificaties

Engels | 8712626084341

Titel Can you ever forgive me?
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Marielle Heller ; Melissa McCarthy ; Richard E. Grant ; Lee Israel
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 102 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Melissa McCarthy, Richard E. Grant, Julie Ann Emery. - Engels gesproken, 4 talen nagesynchroniseerd, in 7 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van Lee Israel - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Archer Gray, (c)2018 - Bevat ook onder andere: Verwijderde scènes ; Audiocommentaar van Marielle Heller en Melissa McCarthy ; Fotogalerijen
ISBN 8712626084341
PPN 422576344
Genre biografie
Thematrefwoord Fraudes
Taal Engels