Lazzaro felice
DVD

Lazzaro felice ([2019])/ diretto da Alice Rohrwacher

De jonge goedhartige boer Lazzaro woont in het geisoleerde dorp Inviolata dat leeft van de tabaksteelt. Door een merkwaardig voorval vindt er een verschuiving plaats in tijd en ruimte, en belanden de dorpelingen in het moderne stadsleven.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Alice Rohrwacher (Le meraviglie; Corpo celeste) met in de hoofdrol debutant Adriano Tardiolo. Haar zus Alba speelt een van de kleinere rollen. De jonge boer Lazzaro woont in het geïsoleerde dorp Inviolata dat leeft van de tabaksteelt. Markiezin Alfonsina, bijgenaamd 'Koningin van de sigaret' buit de dorpelingen uit, die op hun beurt misbruik maken van de goedhartigheid van Lazzaro. Door een merkwaardig voorval vindt er een verschuiving plaats in tijd en ruimte, en belanden de dorpelingen in het moderne stadsleven. De recensenten geven 4-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Tragikomische fabel (...) zegt ondertussen heel verstandige dingen over de verschillen tussen arm en rijk.' Pauline Kleijer (Volkskrant 20-3-'19): '(...) is een bijzondere film: topzwaar aan metaforen en kritiek op Italië's heden en verleden, maar tegelijk licht, elegant en simpel. Dat Rohrwacher het allemaal op de rails houdt, is een klein mirakel - en een groot bewijs van haar visuele talent en vertelkracht.' De film kreeg veel nominaties en prijzen, onder meer in Cannes de prijs voor Beste scenario en de nominatie voor de Gouden palm.

Specificaties

Italiaans | 8717249484530

Titel Lazzaro felice
Uniforme titel Happy as Lazzaro
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alice Rohrwacher ; Adriano Tardiolo ; Alba Rohrwacher ; David Bennent
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, David Bennent . - Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Alternatieve titel: Happy as Lazzaro
ISBN 8717249484530
PPN 422501573
Genre sociale roman
Thematrefwoord Armoede
Taal Italiaans