Time freak
DVD

Time freak ([2019])/ written and directed by Andrew Bowler

Natuurkundestudent Stillman is gedumpt door zijn vriendin Debby. Hij bouwt een tijdmachine om alle momenten in het afgelopen jaar die niet naar zijn zin zijn verlopen over te doen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De tweede speelfilm van Andrew Bowler is gebaseerd op zijn gelijknamige korte film uit 2012. De hoofdrollen zijn nu voor Asa Butterfield (The space between us; Hugo) en Sophie Turner (Game of thrones; Josie). Stillman is een talentvolle natuurkundestudent die sinds een jaar een relatie heeft met Debbie. Op een avond maakt ze het uit, zonder dat hij snapt waarom. Stillman bouwt een tijdmachine en gaat terug naar alle momenten in het afgelopen jaar die niet naar zijn zin zijn verlopen. Daarbij krijgt hij hulp van zijn nerdy en maffe vriend Evan (Skyler Gisondo). Noel Murray (Los Angeles Times 8-11-'18) vindt dat een bekend verhaal hier een leuke sf-draai krijgt. Hij schrijft dat het verhaal nergens té komisch of té dramatisch is, maar dat de boodschap soms te nadrukkelijk gebracht wordt. Zijn slotzin: 'Mostly, it's impressive how Bowler reimagines his own Oscar-nominated 2011 short film. He takes his original idea of using time-travel as a kind of metaphysical Photoshop and seriously thinks through how it would work - and whether it's possible to have a "happy ending" when revision is always an option.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8719372008119

Titel Time freak
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrew Bowler ; Asa Butterfield ; Sophie Turner
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Asa Butterfield, Sophie Turner, Skyler Gisondo. - Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : OC Entertainmaint, 2018
ISBN 8719372008119
PPN 422576867
Genre science-fiction - romantische verhalen
Thematrefwoord Tijdreizen
Taal Engels