Brugklas
DVD

Brugklas de tijd van mijn leven ([2019])/ regie Raymond Grimbergen

Nola is gedumpt door haar vriendje Jesse en iemand heeft hiervan een filmpje op internet gezet. Bovendien probeert de populaire Fenna Jesse in te palmen. Nola is zo van slag dat ze zich in de nesten werkt en niet mee mag op schoolkamp. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal van de bioscoopfilm 'Brugklas: de tijd van je leven!' is gebaseerd op de scripted-realityserie* van AVROTROS die loopt vanaf 2014. Aan het eind van de brugklas gaan Nola (Sterre van Woudenberg) en haar klasgenoten op schoolkamp in Drenthe. Nola is echter gedumpt door haar vriendje Jesse en iemand heeft hiervan een filmpje op internet gezet. Bovendien probeert de populaire Fenna Jesse in te palmen. Nola is zo van slag dat ze zich in de nesten werkt en niet mee mag op kamp. Zo komt ze in contact met tweedeklasser Boy, een beetje vreemde jongen, en ze lenen de Canta van Nola's oma om toch naar het kamp te gaan. De recensenten geven 1 1/2 - 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 7-2-'19) schrijft: '(...) De dialogen en de onderonsjes met de camera voelen vooral nep en namaak, net als de veel te oude brugklassers en hun problemen zelf. (...)' Kidsweek (7-2-'19) ziet een voorspelbaar verhaal en stereotype personen en concludeert: 'Niet naartoe gaan dus? Dat ook weer niet. Brugklas, de tijd van m'n leven is een heel vermakelijke film is. Precies zoals een extra lange aflevering van deze serie zou moeten zijn.' Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969636

Titel Brugklas : de tijd van mijn leven
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Raymond Grimbergen ; Sterre van Woudenberg ; Vincent Visser
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sterre van Woudenberg, Vincent Visser, Stefania Liberakakis, Julian Moon. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Tuvalu, 2019
ISBN 8711983969636
PPN 422577227
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands