De Kinderkoningin
Boek

De Kinderkoningin de wens van Catootje Knetterkont (en 7 andere kinderwensen) ([2019])/ geschreven door Maartje Kamphuis-Wesselsz, met illustraties van Ton de Bree ; co-auteur: Mireille Geus ; redactie: Rikky Schrever en Marcella Rijntjes voor Het RedactiePakhuis, Rinske Jellema

De Kinderkoningin ontvangt per post honderden kinderwensen. Elke dag laat ze er eentje in vervulling gaan. Zo krijgt Catootje een eigen knetterkont om haar vader te overtuigen dat zijn scheten vies zijn en Stijn wordt voor een dag vis omdat hij heel erg goed kan zwemmen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Kinderkoningin van Roze Wolkenland ontvangt per post allerlei kinderwensen, waarvan ze er dagelijks eentje in vervulling laat komen. Tenminste... als het de lakeien lukt om haar wakker te krijgen via een stevig stappenplan. Zo krijgt Dirk voor één dag zijn eigen dierentuin thuis, kan Catootje met haar eigen knetterkont haar vader ervan overtuigen hoe smerig zijn scheten zijn en is Stijn voor één dag een vis. Verhaal met een intrigerende mix van hectiek, hilariteit en fantasie en een groot gevoel voor humor, besef van normen en waarden en opvoedkundige relativering. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen; vlotte, vertellende schrijfstijl. De vele speelse, cartoonachtige illustraties in kleur, met of zonder (ballon)tekst, doen er nog een schepje bovenop en zijn sfeerverhogend. Elke wens heeft z'n eigen pastelkleurige achtergrondkleur. Het sympathieke voorwoord van de Kinderkoningin, rechtstreeks gericht aan de lezer en een grote bijgevoegde uitneembare wensenvelop achterin het boek, geven het geheel een realistische uitstraling. Populaire schrijfstijl met veel uitroeptekens. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463132244 | 147 pagina's

Titel De Kinderkoningin : de wens van Catootje Knetterkont (en 7 andere kinderwensen)
Auteur Maartje Kamphuis-Wesselsz
Secundaire auteur Ton de Bree ; Mireille Geus ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle, [2019]
Overige gegevens 147 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789463132244
PPN 421923458
Genre sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Wensen ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands