Jarig zijn
Boek

Jarig zijn ([2019])/ Nathalie Choux

Wie komen er op je verjaardagsfeestje? Wat doe je dan allemaal voor leuke dingen, wat wordt mooi opgeblazen en wat strooi je in het rond? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uitgevoerd in dubbeldik, matglanzend karton. Degelijk uitgevoerd en ideaal voor de eerste kennismaking met boekjes. Op een viertal spreads komen de belangrijkste begrippen aan bod die met een verjaardag te maken hebben. Steeds worden aan de linkerkant drie begrippen met lidwoord benoemd en van een kleine, duidelijke tekening voorzien, bv. de uitnodiging, de schmink en de verkleedspullen. Aan de rechterkant wordt paginagroot een ander element van een verjaardag op meer interactieve manier verduidelijkt met een schuifelement, bv. het rondstrooien van confetti of het uitblazen van de twee kaarsjes op de taart, waarbij opnieuw het begrip inclusief lidwoord wordt benoemd. Aan het eind worden alle voorwerpen nogmaals tekstloos herhaald. Dit deeltje uit de inmiddels uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'* leent zich goed voor een eerste kennismaking met het begrip verjaardag en het uitbreiden van de woordenschat van dreumesen en peuters. De kinderen worden door de schuifplaten actief bij het boekje betrokken. Fijn dat de lidwoorden ook in het boekje bij de begrippen staan. De prenten zijn eenvoudig, duidelijk en uitgevoerd in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836059

Titel Jarig zijn
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: L'imagier de mon anniversaire. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2018
ISBN 9789044836059
PPN 422851027
Thematrefwoord Verjaardagen ; Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux