Het boek is bang
Boek

Het boek is bang ([2019])/ Ramadier & Bourgeau, vertaling [uit het Frans]: Marita Vermeulen

Het boek is bang en kan niet slapen. Een muisje vraagt of je het nachtlampje aan wil doen en het boek wat water wil laten drinken. Nu nog een dikke knuffel, dan kan het boek fijn slapen. Doe het maar zachtjes dicht. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek kan niet slapen, want het is bang. Het trilt helemaal! Het boek zegt dat het bang is in het donker. Muis bedenkt van alles om het boek gerust te stellen, en geeft daartoe allerlei opdrachten aan de lezer. Doe het nachtlampje aan, en kijk maar even in de kast en onder het bed. En dat gekke geluid? Dat is een kat buiten die miauwt. Geef het boek een slokje water, een dikke knuffel en een zoen. En zing een slaapliedje. Kijk, de oogjes van het boek vallen al bijna dicht! Een voor peuters aansprekend en zeer herkenbaar interactief verhaaltje over angst voor het slapengaan. Het biedt aanknopingspunten om met jonge kinderen te praten over het bedritueel, en niet kunnen slapen omdat je bang bent in bed. Links staat steeds de verhaaltekst, met de muis als verteller afgebeeld. Rechts is het boek te zien, verbeeld als een eenvoudig groen of blauw vlak met oogjes, een neus en een mond, waarvan de emoties duidelijk zijn af te lezen: het boek kijkt steeds iets minder angstig, tot het helemaal is gerustgesteld. Stevig kartonboek met afgeronde hoeken. Eerder verschenen in vergelijkbare opzet 'Het boze boek' en 'Bedtijd voor boek'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914056

Titel Het boek is bang
Auteur Cédric Ramadier
Secundaire auteur Vincent Bourgeau ; Marita Vermeulen
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2019]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Tekst: Cédric Ramadier, illustraties: Vincent Bourgeau - Vertaling van: Le livre qua a peur. - Paris : L'école des loisirs, (c)2018
ISBN 9789462914056
PPN 422873845
Thematrefwoord Angsten ; Slapengaan
Taal Nederlands