De bange leeuw
Boek

De bange leeuw ([2019])/ Daniel Howarth, Melanie Joyce, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Renate Hagenouw

Leeuw kan niet goed brullen. De apen pesten hem met de rare geluiden die hij maakt. Stokstaartje wil Leeuw helpen oefenen, maar de apen blijven hem uitlachen. Leeuw is zo verdrietig dat hij vertrekt. Zal hij nog terugkomen? Vierkant prentenboek met kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Leeuw is bang en weet niet hoe hij moet brullen, de apen pesten hem ermee. Maar ondanks dat Stokstaartje hem helpt bij het vinden van zijn brul, gaat het getergde koninklijke dier ervandoor. Wanneer Olifant de zaak onderzoekt, durven de apen het stokstaartje de schuld te geven. Prentenboek over een inleefbaar gegeven. De animatie-achtige, dynamische illustraties beslaan enkele en dubbele pagina's en geven de dieren groot weer. Hun lichaamstaal, hoewel niet natuurgetrouw, is duidelijk; de tekeningen bieden vele identificatiemogelijkheden. Er is gewerkt met overlappingen, afsnijdingen en verschillende vormen van perspectief. De enkele tekstregels zijn binnen de prenten gedrukt in een krullerige fantasieletter; verhalende schrijfstijl met gebruik van dialogen, de verleden tijdsvorm en eenvoudig eindrijm. Sommige woorden en uitdrukkingen zijn wat moeilijk of ouderwets (pruilen, puik). Het einde verrast en is wensvervullend. Vierkant prentenboek met gewatteerd omslag, glad papier en kleurrijk versierde schutbladen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637428

Titel De bange leeuw
Auteur Daniel Howarth
Secundaire auteur Melanie Joyce ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst: Melanie Joyce, illustraties: Daniel Howarth. - Omslag vermeldt: een lief leeuwenverhaal - Vertaling van: Scaredy cat! - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2015
ISBN 9789036637428
PPN 422405078
Thematrefwoord Pesten ; Jezelf zijn ; Hulpvaardigheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands