Codes en kaarten
Boek

Codes en kaarten wiskunde aan het front ([2019])/ Terry Burrows, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Margreet Nauta ; eindredactie: Anne Firet

Welke rol speelt wiskunde in een oorlog? Lees hoe een route wordt uitgezet op zee en geheime codes worden gekraakt. Chronologisch overzicht, met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat hebben oorlog en wiskunde met elkaar te maken? Bijvoorbeeld om uit te rekenen waar een raket precies terecht zal komen of om te bepalen hoeveel munitie en eten een leger nodig heeft. In dit deel van de serie 'Aan het front' (momenteel bestaande uit zes boeken*) wordt daarop ingegaan. In elf hoofdstukjes van twee of vier pagina's is er informatie over navigeren, kaarten maken, codes bedenken en kraken, de Enigma-code en vervoer (logistiek). Na een inleidend hoofdstuk wordt een chronologische volgorde gehanteerd. Speelse lay-out met overzichtelijke tekstblokken, sommige in een gekleurd kader. In het kader 'Meer weten?' wordt extra informtie gegeven. Achterin zijn een tijdlijn, een woordenlijst van de in de tekst vetgedrukte woorden en een register opgenomen. De vele foto's in kleur en ook zwart-wit zijn belangrijk voor het tekstbegrip. Ze zijn helder en duidelijk en vormen een wezenlijke aanvulling. Onderwerpen worden aangestipt, maar niet diepgaand uitgewerkt. Voor verdere verdieping wordt verwezen naar enige boeken en websites. Informatief boek voor kinderen, ook jongens, die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413992 | 48 pagina's

Titel Codes en kaarten : wiskunde aan het front
Uniforme titel Wiskunde aan het front
Auteur Terry Burrows
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Codes, ciphers and cartography : math goes to war. - Brown Bear Books Ltd, (c)2017. - (Stem on the battlefield)
ISBN 9789463413992
PPN 419566430
Rubriekscode 031
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Codes; Geschiedenis ; Navigatie; Geschiedenis ; Wiskunde; Krijgsgeschiedenis
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Codes

Relaties/Serie

Aan het front
Boek

Aan het front (2019-...)

vol.
Uitgeleend