Van vuile bommen tot PTSS
Boek

Van vuile bommen tot PTSS biologie aan het front ([2019])/ Leon Gray, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Margreet Nauta ; eindredactie: Anne Firet

Welke rol speelt biologie in een oorlog? Lees hoe de gezondheid van alle mensen daardoor verbeterde. Maar ook over de ontwikkeling van biologische wapens. Chronologisch overzicht, met foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek BIOLOGIE GRAY
  • Aanwezig
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek BIOLOGIE GRAY

Recensie

Wat hebben oorlog en biologie met elkaar te maken? Niet alleen in positief opzicht zoals bestrijding van bacteriën en het langer vers houden van voedsel voor de soldaten. Kennis van biologen is ook gebruikt voor biologische wapens waarmee dodelijke ziekten worden vespreid. In dit deel van de serie 'Aan het front' (momenteel bestaande uit zes boeken*) wordt daarop ingegaan. In elf hoofdstukjes van twee of vier pagina's is er informatie over dieren in het leger (o.a. paarden), ziekte en hygiëne, psychische gezondheid en penicilline. Na een inleidend hoofdstuk wordt een chronologische volgorde gehanteerd. Speelse lay-out met overzichtelijke tekstblokken, sommige in een gekleurd kader. In het kader 'Meer weten?' wordt extra informtie gegeven. Achterin zijn een tijdlijn, een woordenlijst van de in de tekst vetgedrukte woorden en een register opgenomen. De vele foto's in kleur en ook zwart-wit zijn belangrijk voor het tekstbegrip. Ze zijn helder en duidelijk en vormen een wezenlijke aanvulling. Onderwerpen worden aangestipt, maar niet diepgaand uitgewerkt. Voor verdere verdieping wordt verwezen naar enige boeken en websites. Informatief boek voor kinderen, ook jongens, die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414005 | 48 pagina's

Titel Van vuile bommen tot PTSS : biologie aan het front
Uniforme titel Biologie aan het front
Auteur Leon Gray
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dirty bombs and shell shock : biology goes to war. - Brown Bear Books Ltd, (c)2017. - (Stem on the battlefield)
ISBN 9789463414005
PPN 419566449
Rubriekscode 571
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologie; Krijgsgeschiedenis ; Dieren ; Training ; Conditietraining ; Voeding ; Hygiëne ; Geneeskunde ; Ziekenvervoer ; Verpleegkunde ; Psychiatrie ; Penicilline ; Biologische oorlogvoering
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Biologie

Relaties/Serie

Aan het front
Boek

Aan het front (2019-...)

vol.
Uitgeleend