Naar de stad met Ottie Olifant
Boek

Naar de stad met Ottie Olifant kijk je mee? ([2019])/ Melissa Crowton

Ottie Olifant gaat naar de stad. Kun je haar vinden? Wat zie je allemaal in de stad en welke geluiden hoor je? En welke kleuren hebben de auto's? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties, stoffen en kartonnen flapjes, voelement en een spiegeltje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

In dit vierkante, hardkartonnen peuterboek met afgeronde hoeken, stoffen en kartonnen flapjes, een spiegeltje en voelelement komen diverse begrippen aan bod en wordt gewerkt aan de uitbreiding van de woordenschat. Het gaat om een tegenstelling (groot-klein), het benoemen van geluiden en kleuren, en tellen (1 t/m 5). Een aantal keer wordt de jonge kijker/lezer een vraag gesteld; het antwoord staat geformuleerd achter de flapjes, het kan gezocht worden in een illustratie of aangereikt door de voorlezende volwassene. De illustraties zijn uitgevoerd in gekleurde vlakken met versierende patronen en bieden al veel details. Ze nodigen uit tot goed kijken en benoemen. Achter op het omslag staat nog een extra opgave. In dezelfde serie verscheen ook: 'Naar de boerderij met Theo Beer'*. Een aantrekkelijk uitgevoerde, educatieve uitgave voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616500

Titel Naar de stad met Ottie Olifant : kijk je mee?
Uniforme titel Kijk je mee? Naar de stad
Auteur Melissa Crowton
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Illustraties: Melissa Crowton. - Omslag vermeldt: Mijn interactieve verhaaltjesboek. - Rugtitel: Naar de stad - Vertaling van: Ottie Elephant in the town. - London : Nosy Crow, (c)2018. - (A book about)
ISBN 9789492616500
PPN 42328830X
Thematrefwoord Stadsleven ; Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken ; Voelboeken
Taal Nederlands