Het avontuur begint!
Boek

Het avontuur begint! (2019)/ bewerking: Richard Ashley Hamilton, vertaling [uit het Engels]: Vof De Taalscholver

Jim (15) leidt een doodgewoon leven totdat hij een amulet vindt. Daardoor wordt hij de eerste menselijk beschermer van de Trollenwereld, een verborgen ondergrondse wereld. Twee trollen helpen Jim om te voorkomen dat de amulet in de handen van Bular valt. Gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Jim Lake Junior (15) is heel tevreden met zijn doodnormale leventje: hij gaat naar school, heeft vrienden en een oogje op Claire. Op een dag verandert zijn leven radicaal als hij de amulet van Merlijn vindt. Jim blijkt uitverkoren te zijn om de allereerste menselijke beschermer van de Trollenwereld te worden. Hij wordt Trollenjager en moet trollen beschermen, die in een geheime wereld - 'de onderwereld' - onder Jims geboortestad Arcadia Oaks leven. Ook het voortbestaan van de mensheid staat daarbij op het spel. De Trollen, Blinkie en AAARRGGHH!!!, moeten Meester Jim helpen zodat de amulet niet in Bulars handen valt. Die wil de amulet op glorieuze wijze heroveren met bloed van de Trollenjager erop. Realisme en fantasy-elementen zijn leuk verweven in dit avontuurlijke fantasyverhaal dat in filmische stijl is geschreven, met name tijdens de achtervolgingen. Diepgang in karaktertekening heeft het niet, de actie staat centraal. Twee paginagrote zwart-wit afbeeldingen van de amulet. Het is het eerste deel van een reeks*. Jeugdroman gebaseerd op de populaire animatieserie op Netflix, 'Trollhunters' van Guillermo del Toro. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247079 | 147 pagina's

Titel Het avontuur begint!
Auteur Richard Ashley Hamilton
Instelling /De Taalscholver, Leiden ; /DreamWorks
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Mechelen] : Baeckens Books, 2019 - [Hilversum] : Uitgeverij Memphis Belle
Overige gegevens 147 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: The adventure begins. - New York : Simon & Schuster, (c)2017. - (Trollhunters)
ISBN 9789059247079
PPN 423260294
Genre sprookjes
Thematrefwoord Trollen ; Fantasiewezens
Taal Nederlands