Kleine Trein gaat op reis
Boek

Kleine Trein gaat op reis ([2019])/ Timothy Knapman, geillustreerd door Ben Mantle ; productie en redactie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen/Vitataal

Kleine Trein gaat voor het eerst alleen op reis. Volgens Mama en Papa Trein moet hij gewoon het spoor volgen en kan hij niet verdwalen. Kleine Trein rijdt door een weide, over een brug en langs een rivier naar zee. Maar daar stopt het spoor. Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Vandaag gaat Kleine Trein voor het eerst alleen een ritje maken. Volg gewoon het spoor terug en je kunt niet verdwalen, zeggen zijn ouders. Kleine Trein rijdt door een weide, over een brug en een berg, langs de rivier tot aan de zee. Het wordt avond en donker. Gelukkig herinnert hij zich het advies van zijn ouders. Groot, sfeervol prentenboek met een lieve en uitermate nostalgische uitstraling. De illustraties hadden evengoed uit een boek uit de jaren zestig kunnen komen. Dit is vooral te zien aan de locomotieven. Het thema: zelf op pad gaan, gevolgd door een belevenis en weer thuiskomen, is niet nieuw maar blijft aantrekkelijk. Zo ook de veilige sfeer, waarin echte spanning ontbreekt. Leuk zijn de vele geluiden van de trein zoals: tjoeke-tjoeke, woe-hoe, kedeng-kedeng, die hardop nagebootst kunnen worden bij het voorlezen aan kleuters en oudere peuters. De pasteltekeningen van wisselende grootte, tonen locomotieven met vriendelijke menselijke gezichten. In de landschappen is de mens afwezig. Grappig is een muis die het hele traject zichtbaar blijft. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317622

Titel Kleine Trein gaat op reis
Auteur Ben Mantle
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Timothy Knapman ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Follow the track all the way back. - London : Walker Books Ltd, 2017
ISBN 9789048317622
PPN 421761008
Thematrefwoord Treinen ; Reizen
Taal Nederlands