Samen sterk
Boek

Samen sterk voor onze aarde ([2019])/ Nicola Davies, geillustreerd door Emily Sutton ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Lees hoeveel soorten levende dingen er leven in o.a. de zee, oerwouden en woestijnen. Ze maken deel uit van een veel groter systeem, dat wordt verstoord door de mens door o.a. vervuiling en ontbossing. Met grote kleurrijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Natuur en milieu BIODIVERSITEIT SUTT
  • Uitgeleend tot: 08/10/2024
    0-8 jaar - Liefde en Leven - Natuur en milieu BIODIVERSITEIT SUTT

Recensie

Een meisje neemt de lezer mee door het prentenboek (A4-formaat) en laat zien dat er heel veel soorten levende dingen op aarde zijn waaronder de mens. Alles maakt deel uit van een groot systeem, waarin we elkaar nodig hebben om te overleven. Dat is ook te zien in de paginagrote kleurrijke illustraties met veel details: niet alleen levende dingen, maar ook dingen die dood gaan door toedoen van de mens. Ze is geen verteller in de tekst, maar wijst dingen aan in een illustratie of is zelf onderdeel van de illustratie. De eerste tekst is een geheel en heeft de boodschap dat er veel leven nodig is om te kunnen leven op aarde. De tweede tekst bevat korte stukjes informatie over een bepaalde soort. De op de website van de uitgever vermelde leeftijdsindicatie 2+ klopt niet, gezien o.a. de moeilijke tekst en het vrij abstracte onderwerp. Het boek past goed bij de natuur- en milieulessen op school. Tekst en illustraties laten een deel van de voedselketen zien en gaan in op o.a. vervuiling, overbevissing en ontbossing. Dit prentenboek maakt de lezer bewust van velerlei soorten levende dingen op aarde, ook soorten waaraan je niet direct denkt, zoals microben. Winnaar van de Margaret Mallett Award for Children's Non-Fiction 2018. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317455

Titel Samen sterk : voor onze aarde
Auteur Emily Sutton
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Nicola Davies ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Lots : the diversity of life on earth. - London : Walker Books Ltd, (c)2017
ISBN 9789048317455
PPN 421383119
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologische diversiteit ; Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biodiversiteit