Het dagboek van Lucky
Boek

Het dagboek van Lucky (2019)/ Stacia Deutsch, vertaling [uit het Engels]: Marcella Rijntjes

Lucky (12) heeft geld nodig om een nieuwe kristallen fles te kopen voor haar tante. Daarom organiseert ze samen met haar vriendinnen Pru en Abigail een zomerkamp voor de kinderen van het stadje Miradero. Gebaseerd op de animatieserie. Deels in dagboekvorm geschreven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek, deels geschreven in dagboekvorm, is gebaseerd op de Netflix-animatieserie* 'Spirit: samen vrij'. In deze serie beleeft Lucky (12) samen met haar vriendinnen Pru en Abigail en de paarden Spirit, Chica Linda en Boomerang allerlei avonturen in het pioniersstadje Miradero. De zomervakantie is begonnen en Lucky is van plan om helemaal niets te doen, maar dan breekt ze de dop van de kristallen fles van tante Cora. Lucky moet geld verdienen om een nieuwe te kunnen kopen. Ze vraagt of ze in de ijssalon kan helpen, bij de bank, de bibliotheek of de spoorweg, maar nergens is plek. Abigail stelt voor om samen op haar broertje te passen, alleen levert dat geen geld op. Dan krijgt Lucky opeens een geweldig idee: ze organiseren een zomerkamp voor de kinderen van het stadje. Elk kind betaalt 1 dollar, als minimaal acht kinderen meedoen, kan Lucky een nieuwe fles kopen. Ze noemen het PAL's avonturenkamp, naar de eerste letters van hun naam. De kinderen van Miradero genieten van het kamp, alleen zet Julian, de neef van Lucky, zijn broertje ertoe aan de boel saboteren. Een spannend verhaal over strijd, doorzettingsvermogen en moed. Tegelijkertijd verscheen 'Het dagboek van Pru'** Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247062 | 133 pagina's

Titel Het dagboek van Lucky
Uniforme titel DreamWorks Spirit samen vrij Spirit samen vrij
Auteur Stacia Deutsch
Instelling /DreamWorks
Secundaire auteur Marcella Rijntjes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, 2019 - Hilversum : Uitgeverij Memphis Belle
Overige gegevens 133 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: DreamWorks Spirit samen vrij - Op omslag: Netflix, een Netflix original-serie - Vertaling van: Lucky's diary. - New York : Little, Brown and Company, (c)2018
ISBN 9789059247062
PPN 42326012X
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Vakantiekampen ; Dagboeken
Taal Nederlands