Handboek E-commerce
Boek

Handboek E-commerce E-business 2020, machine learning en meer conversie in de klantreis ([2019])/ Patrick Petersen RDM MA MSc

SAMENVATTING: 'In het 'Handboek E-commerce' wordt de lezer meegenomen in de moderne vormen van doelgerichte E-commerce. In de transitie naar E-commerce 4.0 is niet alleen de Customer Journey Mapping door de wirwar van verkoopkanalen belangrijker dan ooit. Ook de conversie-optimalisatie op de webshop, app, portal of het platform zorgen continu voor nieuw inzichten om nog succesvoller te worden. Het dikke, crossmediale 'Handboek E-commerce'helpt de ondernemer, moderne manager en student een winnend E-commerce Strategie Plan (EcSP) te construeren aan de hand van voorbeelden, modellen en heldere stappen. In het boek ligt de focus op de Sell-side van het moderne E-business umfeld op basis van onderscheidende waardecreatie gelinkt aan de Waardeketen 2020. De promotie gebeurt op basis van een moderne E-commerce Marketingmix van 20 P's, REAN en het 4C-model van Commerce, Consumentengedrag, Channels en Conversie. Voor de boekbeleving maakt het 'Handboek E-commerce' gebruik van Augmented Reality lagen en laat het toekomstgerichte handboek de nieuwe mogelijkheden van gebruik van mixed reality, blockchain, machine en deep learning zien, in aanloop naar de succesvolle E-business 2020"Studieboek en naslagwerk.

Aanwezigheid

Recensie

Het 'Handboek E-commerce' gaat uitgebreid in op alle denkbare aspecten van zakelijke en digitale e-commerce. Ontwikkelingen komen ter sprake, cijfers, visies en vooral praktische adviezen. Verschillen tussen E-business en E-commerce worden uitgelegd, plus de binding met het World Wide Web. Voorts komt online koopgedrag aan de orde, mobiel shoppen, interviews met deskundigen (bijvoorbeeld Wijnand Jongen, Cor Molenaar, Alexander van Slooten), innovatie, marketing, strategie, management enzovoort. Het werk is overzichtelijk en de tips zijn direct bruikbaar met opdrachten en ondersteuning via een www-adres. Het boek is bedoeld als naslagwerk en studieboek. Ondanks de opzet lijkt dit werk vooral bedoeld voor gevorderden in e-commerce en ict. In (gele) tekstkaders worden wel termen uitgelegd zoals Customer Life Circle, crowdfunding, pursuasion marketing, customer touchpoints. Geen overbodige luxe in de ict-wereld waar Engels steeds meer de voertaal lijkt te worden. De doelgroep is ruim: docenten, ondernemers, zzp'ers, studenten en managers. Met veel illustraties in kleur ter verduidelijking van de stof en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789024401727 | 304 pagina's

Titel Handboek E-commerce : E-business 2020, machine learning en meer conversie in de klantreis
Auteur Patrick Petersen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Boom, [2019]
Overige gegevens 304 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: 1e druk, 1e oplage - Met register
ISBN 9789024401727
PPN 421468688
Rubriekscode 372.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen E-commerce; Marketing ; E-commerce
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord E-commerce