Zeehonden
Boek

Zeehonden ([2018])/ tekst Ecomare, met dank aan Sophie Brasseur en Jessica Schop, fotografie: Ecomare ; illustraties: Frits-Jan Maas

Welke soorten zeehonden zijn er en welke komen in Nederland voor? Lees of ze hulpeloos zijn of niet en of ze last hebben van vervuiling en de jacht? Ook de zeehondenopvang komt aan bod. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel kinderen (en volwassenen) zijn gecharmeerd van zeehonden. In deze eenvoudige uitgave (stevig papier, geniete handelseditie) staan zeehonden 'in the picture'. Kenmerken, leefgebied, voedsel, voortplanting, gewone en grijze zeehonden: het zijn allemaal thema's die een voor een worden aangestipt en geïllustreerd zijn met veel kleurenfoto's. Na kennisgemaakt te hebben met de zeehond volgt de andere kant van de medaille. Zeehondenbont, zeehondenjacht, (chemische) vervuiling en zeehondenziekte zorgen voor verstoring in het leven van de zeehond. En dan is daar Ecomare, een zeehondenopvang op Texel, een stichting die vanaf 1952, volgens vast protocol, hulp biedt aan zeehonden die dat nodig hebben. Na de opvang worden de dieren mét genummerd merkje weer uitgezet. Terugmeldingen op basis van nummer laten zien dat negentig procent van de uitgezette zeehonden na het eerste jaar nog leeft. Reservaten en rustgebieden, onderzoek, voorlichting en educatie horen ook bij het takenpakket van Ecomare. En dat staat allemaal in deze aantrekkelijke geactualiseerde (her)uitgave van Ecomare, die handig is bij spreekbeurt of werkstuk en verleidt tot het levenslang verkocht zijn aan die grote, bruine ogen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789075318333 | 47 pagina's

Titel Zeehonden
Instelling EcoMare, centrum voor Wadden en Noordzee, De Koog, Texel
Secundaire auteur Sophie Brasseur ; Frits-Jan Maas
Type materiaal Boek
Uitgave De Koog : EcoMare, [2018]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 1995
ISBN 9789075318333
PPN 419893245
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeehonden; Waddengebied
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeehonden