Kijk eens wat ik kan!
Boek

Kijk eens wat ik kan! ([2019])/ met: Marianne Busser en Ron Schröder, Arend van Dam, Els van Egeraat, Pieter Feller, Saskia Halfmouw, Vivian den Hollander, Mark Janssen, Sjoerd Kuyper, Astrid Lindgren, Carry Slee, Noëlle Smit, Dagmar Stam, Natasche Stenvert, Guido Van Genechten, Harmen van Straaten, Jeska Verstegen, Jacquens Vriens, Juliette de Wit, Alex de Wolf en vele anderen

Voorleesboek met 28 oude en nieuwe versjes, voorleesverhalen en kijkplaten over bekende personages als Lotta, Ties en Trijntje, Aap en Mol, Keteltje en Rikki. Met tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat verzamelbundel met 28 bestaande en nieuwe versjes en voorleesverhalen van diverse bekende auteurs en illustratoren. Lotta (Astrid Lindgren) leert fietsen, Ties en Trijntje (Yvon Jaspers) verkopen in een kraampje spulletjes van de boerderij en Rikki (Guido van Genechten) gaat voor de eerste keer naar zee. Het boek bevat ook verhalen van minder bekende auteurs. Er staat ook een prachtige grote kijkplaat in over voetbal uit het tekstloze prentenboek van Saskia Halfmouw met de titel 'Zaterdag'. Dit alles zorgt voor een prettige afwisseling, hoewel voor kinderen een voorleesboek met verhalen over één hoofdpersoon waarschijnlijk beter te begrijpen is. De verhalen zijn divers qua onderwerp, lengte van de teksten en vormgeving. Sommige zijn hierdoor meer geschikt voor peuters en andere meer voor de kleuter. De onderwerpen die aan bod komen, zijn voor jonge kinderen heel herkenbaar. Achterin het boek staat de herkomst van de verhalen, zo kunnen liefhebbers ook andere boeken vinden over de personages. Ook de kleurrijke illustraties in verschillende stijlen zorgen voor een fijn verzorgd voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021679594 | 132 pagina's

Titel Kijk eens wat ik kan!
Secundaire auteur Marianne Busser
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2019]
Overige gegevens 132 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
ISBN 9789021679594
PPN 421760761
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Voorleesboeken
Taal Nederlands