Er zit een weerwolf in mijn tent!
Boek

Er zit een weerwolf in mijn tent! ([2019])/ Pamela Butchart, illustraties van Thomas Flintham ; vertaling [uit het Engels]: Emmy van Egmond

Het schoolkamp verandert voor Izzy (ik-figuur, ca. 7) en haar vrienden in een spannend avontuur. Het lijkt er namelijk op, dat hun nieuwe juf een weerwolf is! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eindelijk komt er een schoolreisje, en nog wel een reisje van vier dagen naar een camping. Iedereen in de klas is reuze-enthousiast. Maar de nieuwe gymjuffrouw gaat ook mee, een grote vrouw met een heel lange neus en harige benen. En ze doet best wel raar. Eenmaal op de camping denken Izzy (ik-figuur) en haar vrienden dat zij een weerwolf is en langzaam daarin zal veranderen als het volle maan is. En Jodi gaat zich ook anders gedragen. Zij is door de gymjuf gekrabd en zou zij nu ook een weerwolf zijn? Izzy en haar vrienden gaan op onderzoek uit en alles blijkt toch heel anders te zijn dan zij dachten. Vlot geschreven verhaal met een mooie spanningsopbouw. Al direct in het eerste hoofdstuk wordt duidelijk dat er iets spannends is gebeurd tijdens het schoolreisje en wordt de lezer dus direct in het verhaal getrokken. Het verhaal wordt in korte, overzichtelijke hoofdstukken verteld. In de tekst zijn veel woorden groter gedrukt. De zwart-witillustraties geven een rustpunt in de goed en overzichtelijk vormgegeven bladspiegel. Over Lizzy verscheen ook 'Baby-aliens hebben de juf!'*. Een heerlijk leesboek dat ook heel geschikt is voor kinderen met iets minder leeservaring. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114442 | 237 pagina's

Titel Er zit een weerwolf in mijn tent!
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Thomas Flintham ; Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 237 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: There's a werewolf in my tent. - London : Nosy Crow® Ltd, 2017
ISBN 9789025114442
PPN 421879521
Genre griezelverhaal - humoristische roman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Weerwolven ; Schoolreizen
Taal Nederlands