Baby-aliens hebben de juf!
Boek

Baby-aliens hebben de juf! ([2019])/ Pamela Butchart, illustraties van Thomas Flintham ; vertaling [uit het Engels]: Emmy van Egmond

Izzy (ik-figuur) en haar vrienden zijn verrast als juf Jane ineens superaardig doet. Is ze soms overgenomen door een buitenaards wezen? Ze gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Izzy (ik-figuur) en haar vrienden merken tot hun verbazing dat hun gewoonlijk strenge en chagrijnige juf ineens heel aardig doet. Is ze soms overgenomen door een alien? Izzy en haar vrienden gaan op onderzoek uit. Humoristisch, lichtvoetig avontuur vol grappen en misverstanden, mede doordat Izzy uitspraken of spreekwoorden vaak letterlijk neemt. De clou is niet heel verrassend maar het eigenwijze en fantasierijke perspectief van de hoofdpersoon zorgt toch voor een aardige twist op het einde. Verkozen tot kinderboek van de week door Sunday Times. Gezet met een ruime bladspiegel en vrij grote letters. Op iedere pagina zijn enkele woorden groter en vet geplaatst voor meer nadruk voor de (voor)lezer. Bevat binnenwerkillustraties in grijstinten en zwart-wit, aangezet met dikke lijnen. Achterin staat informatie over de auteur en de aankondiging van een vervolgdeel. Opgedrukte schutbladen in kleur. Over Lizzy verscheen ook 'Er zit een weerwolf in mijn tent!'*. Deze verzorgde uitgave, vertaald uit het Engels, is ook heel geschikt voor oudere kinderen met iets minder leeservaring. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025114435 | 170 pagina's

Titel Baby-aliens hebben de juf!
Auteur Pamela Butchart
Secundaire auteur Thomas Flintham ; Emmy van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2019]
Overige gegevens 170 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Baby-aliens got my teacher!. - London : Nosy Crow® Ltd, 2014
ISBN 9789025114435
PPN 421879513
Genre science-fiction - humoristische roman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Buitenaardse wezens
Taal Nederlands