Dit is een bal
Boek

Dit is een bal (2019)/ Beck & Matt Stanton, vertaling [uit het Engels]: Marieke van Hooff

Dit is een bal. Of toch niet? Humoristisch prentenboek waarin dingen worden verteld, die niet kloppen. Met eenvoudige gestileerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Interactief prentenboek waaruit de volwassen voorlezer letterlijk alles fout voorleest. Het begint met een vierkant blok, waarbij de voorlezer stelt, dat dit een bal is. Daarna komt een eenvoudige afbeelding van een olifant, waarbij gesteld wordt dat dit een hond is. Je ziet immers een oog, poten en een staart. Dan moet het wel een hond zijn. En zo gaat het verder. Het monster is een prinses, want het heeft een grote glimlach, de prinses is het monster. Naarmate de verschillende voorwerpen steeds meer worden gecombineerd, wordt het steeds bizarder, tot grote hilariteit van het kind of kinderen aan wie het voorgelezen wordt. Want het kan echt niet wat voorgelezen wordt, en het kind gaat vanzelf steeds fanatieker corrigeren. Op de rechterpagina staat steeds een eenvoudige dik omlijnde gestileerde tekening op een witte achtergrond, gedeeltelijk ingekleurd met egale kleuren geel, groen, paars en oranje. De (voorlees)tekst staat in dikke witte letters op een egaal gekleurde linkerpagina. Humoristisch prentenboek (met bijpassend 'saai' omslag) om de dialoog met kleuters aan te gaan. Volgens het concept 'Boeken om gek van te worden!' is ook verschenen 'Wacht!'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246591

Titel Dit is een bal
Auteur Beck Stanton
Secundaire auteur Matt Stanton ; Marieke van Hooff
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2019
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Om gek van te worden! - Vertaling van: This is a ball. - Sydney : HarperCollins Publishers Australia Pty Limited, 2015. - (Books that drive kids crazy)
ISBN 9789059246591
PPN 423288040
Taal Nederlands