Schemerwerelden
Boek

Schemerwerelden Britse en Ierse volksverhalen ([2019])/ Kevin Crossley-Holland, geïllustreerd door Frances Castle ; vertaald [uit het Engels] door Margaretha van Andel

Verzameling van Britse en Ierse sagen, mythen en sprookjes waarin gruwelijke monsters, heldendaden, het noodlot en mysterieuze verschijnselen een rol spelen. Met linosnedes in zwart-wit. Vanaf ca.12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen VOLKSVERHALEN CROS

Recensie

Voor deze fraai vormgegeven bundel bewerkte de auteur, die bekendheid kreeg met zijn Arthur-trilogie, Britse en Ierse volksverhalen. Sagen, mythen sprookjes en legenden van wisselende lengte zijn gegroepeerd rond een zestal hoofdstukken waaronder 'Mysterie en magie', 'Elfen en gnomen' en 'Listen en vrolijke streken'. In een beeldende stijl met veel dialoog en in korte, toegankelijke alinea's wordt verhaald over mysterieuze verschijnselen, gruwelijke monsters, heldendaden, opofferingsgezindheid, het morele kwaad, noodlot en duivelse verlokkingen. Achter in het boek geeft de auteur een uitgebreide toelichting op herkomst en betekenis van de volksverhalen. Elk verhaal wordt voorafgegaan door een sfeervolle illustratie in zwart-wit die doet denken aan de techniek van een linosnede. Ze passen wonderwel bij deze tijdloze verhalen, die nu eens donker, dan weer aards, grappig of lyrisch zijn. Al met al een uitgave die velen, jong en oud, zal aanspreken. Eerder verscheen van dezelfde auteur o.a. 'Noorse mythen'* (2018). Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711438 | 349 pagina's

Titel Schemerwerelden : Britse en Ierse volksverhalen
Auteur Kevin Crossley-Holland
Secundaire auteur Frances Castle ; Margaretha van Andel
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2019]
Overige gegevens 349 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Between worlds. - Londen : Walker Books Limited
ISBN 9789047711438
PPN 422069981
Rubriekscode Engels 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Volksverhalen