De grote geldroof
Boek

De grote geldroof ([2019])/ Andrew Clover, Ralph Lazar, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Op de school van Rory (10, ik-figuur) wordt een feest georganiseerd. Tijdens het feest wordt 5,3 miljoen euro opgehaald voor een avonturenspeeltuin. Maar het geld wordt gestolen. Tijd voor detective Rory om in actie te komen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bij Rory De Raaf op school wordt een groot feest georganiseerd. De directie van de school wil geld inzamelen voor een hypermoderne avonturenspeeltuin naast de school. Het wordt een fantastisch feest: er zijn sumoworstelaars, een doolhof en een caviarace. De school haalt maar liefst 5,3 miljoen euro op. Wanneer de opbrengst tijdens een live tv-show bekend wordt gemaakt, blijkt dat het geld uit de kluis verdwenen is. Tijd voor Detective Rory om op onderzoek uit te gaan! Een humoristisch, dwaas en fantasierijk verhaal over een wat onhandige en naïeve jonge speurneus. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. Per pagina zijn er één tot zeven korte regels tekst in een groot lettertype. Sommige woorden of zinnen zijn in kapitalen, vet of extra groot afgedrukt. Het verhaal is royaal geïllustreerd met cartooneske tekeningen in zwart-wit. We zien eenvoudige, gekke figuurtjes met stokarmpjes en -beentjes. Dit is het derde deel uit de serie 'Rory De Raaf (detective)'*. Een hilarisch, toegankelijk boek voor kinderen die moeite hebben met lezen en voor liefhebbers van de graphic novel. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403209692 | 335 pagina's

Titel De grote geldroof
Auteur Andrew Clover
Secundaire auteur Ralph Lazar ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2019]
Overige gegevens 335 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Andrew Clover, illustraties: Ralph Lazar. - Omslag vermeldt: Hij legt boeven tussen zijn boterham - Vertaling van: The big cash robbery. - HarperCollins Publishers, (c)2018. - (Rory Branagan- Detective)
ISBN 9789403209692
PPN 423032933
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Diefstallen ; Schoolleven ; Collectes
Taal Nederlands