Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping
Boek

Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping ([2019])/ Wade Bradford, met illustraties Kevin Hawkes ; vertaling [uit het Engels]: Trijnie Duut

De keurige meneer Snurkmans gaat overnachten in Hotel Deelmeer. In zijn kamer op de eerste verdieping ligt een muis in zijn bed, en op de tweede verdieping slaapt een varken! Uiteindelijk belandt meneer Snurkmans uitgeput op de dertiende verdieping. Zal hij nu eindelijk rustig kunnen slapen? Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meneer Snurkmans gaat overnachten in Hotel Deelmeer. Hij krijgt een kamer op de eerste verdieping. Eenmaal in bed hoort hij gepiep. Er ligt een muis naast hem te slapen. Meneer Snurkmans belt de de receptie en krijgt een kamer op de tweede verdieping. Daar voelt hij een stroom koude lucht. Er blijkt een varken naast hem te liggen. Het dier trekt alle dekens naar zich toe. Op de derde verdieping drupt het vanwege het aquarium op de vierde verdieping. Op de vijfde zitten spinnen en op de zesde bijen. Uiteindelijk belandt meneer Snurkmans op de dertiende verdieping, waar een gigantisch groot leeg bed staat. Wat staat hem daar te wachten? Een grappig verhaal over een deftig meneertje dat in een bijzonder hotel boordevol dieren terechtkomt. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. Per pagina zijn er één tot vijf korte regels tekst in een speels lettertype. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met cartooneske, grappige kleurentekeningen. We zien een klein meneertje met een grote neus en een borstelig snorretje, gekleed in een gestreepte pyjama en een vlinderdasje om zijn hals en een jonge receptionist in een kleurrijk, ouderwets kostuum van een liftjongen. Een vermakelijk, geinig prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059569706

Titel Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping
Auteur Wade Bradford
Secundaire auteur Kevin Hawkes ; Trijnie Duut
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 40 ongenummderde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: There's a dinosaur on the 13th floor. - Walker Books Ltd, (c)2018
ISBN 9789059569706
PPN 422414611
Thematrefwoord Slapen ; Hotels ; Dieren ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands