Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Wij helpen de dieren
Boek

Wij helpen de dieren ([2019])/ Katja Richert, illustraties: Lisa Althaus ; Nederlandse vertaling en bewerking [uit het Duits]: Paulien Smeulders

Fien en Teun gaan mee naar het werk van de moeder van Fien. Zij is dokter en helpt zieke dieren. Dan komt een vrouw met een klein hondje. Waar hoort de pup thuis? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste leesboekje over Fien en Teun die op hun vrije dag de dierenarts helpen. Ze doen allerlei kleine klusjes en bedenken een plan om het baasje van een weggelopen puppy te vinden. Een vriendelijk laagdrempelig boekje met veel vlotte kleurrijke, herkenbare illustraties die de direct geschreven eenvoudige tekst telkens naadloos ondersteunen, waardoor het een fijn eerste leesboekje voor kinderen uit groep 3 en evtueel 4 is. Het onderwerp, zorgen voor dieren, zal de meeste kinderen van die leeftijd aanspreken. Dat het boekje uit het Duits is vertaald is niet te merken aan de tekst: goed werk van de vertaler. Het is een deel uit de serie 'Ik hou van lezen'*. Een stevig gebonden, aantrekkelijke uitgave met een vrolijk kleurrijk omslag. Door de vele illustraties, de duidelijke schreefloze letter en natuurlijk het laagdrempelige onderwerp een aanrader. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020678574 | 43 pagina's

Titel Wij helpen de dieren
Auteur Katja Richert
Secundaire auteur Lisa Althaus ; Paulien Smeulders
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2019]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Ein Tag beim Tierarzt. - Bindlach : Loewe Verlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789020678574
PPN 421791616
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dierenartsen ; Honden ; Verdwalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ik ♥ lezen
Boek

Ik ♥ lezen (2016-...)

vol.
Uitgeleend