Il miracolo
DVD

Il miracolo ([2019])/ a series created by Niccolò Ammaniti

Kort voor een referendum over uittreding van Italië uit de EU krijgt de progressieve premier Fabrizio Pietromarchi te maken met een Mariabeeld dat tranen van echt menselijk bloed huilt.

Aanwezigheid

Recensie

De bekende Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti (Ik ben niet bang; Jij en ik) bedacht het verhaal van de miniserie 'Il miracolo' en verzorgde zelf een deel van de regie. In de nabije toekomst staat Italië aan de vooravond van een referendum over uittreding uit de EU. De progressieve premier Fabrizio Pietromarchi (Guido Caprino) ziet zijn land de verkeerde kant uitgaan, maar kan niet veel uitrichten. Dan komt generaal Giacomo Votta (Sergio Albelli) hem vertellen dat bij een inval bij maffiabaas Molocco (Sergio Valastro) een bijzonder Mariabeeld is gevonden: het plastic beeldje huilt zonder ophouden tranen van echt menselijk bloed. Het beeldje wordt zorgvuldig opgeborgen terwijl hematoloog Sandra Roversi (Alba Rohrwacher) en priester Marcello (Tommaso Ragno) elk op hun manier een verklaring zoeken voor dit verschijnsel. Premier Pietromarchi is een atheïstische scepticus, maar ook hij kan wel een wonder gebruiken, net als zijn land en de andere betrokkenen. Een surrealistische en maatschappijkritische serie, die de Speciale Prijs van de Jury won op het internationale televisiefestival Séries Mania. Acht afleveringen.

Specificaties

Italiaans | 5407003481617

Titel Il miracolo
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Niccolò Ammaniti ; Guido Caprino ; Elena Lietti
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Guido Caprino, Elena Lietti, Lorenza Indivina, Sergio Albelli. - Regisseurs onder anderen: Niccolò Ammaniti. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de miniserie: Italië : Sky Italia, (c)2018
ISBN 5407003481617
PPN 422970565
Thematrefwoord Wonderen ; Italie
Taal Italiaans