Rode schoenen
Boek

Rode schoenen (juni 2019)/ Joanne Harris, vertaling [uit het Engels]: Monique de Vré

Het rustige leven van een moeder met haar twee jonge dochters boven een chocolaterie in het Parijse Montmartre wordt verstoord door de komst van een bohemienachtige vrouw.

Aanwezigheid

Recensie

Yanne Charbonneau, een jonge ongehuwde moeder met twee dochters (11 en 3 jaar), beheert een chocolaterie in het Parijse Montmartre. Ze heeft een reden om zichzelf en haar kinderen een andere identiteit te geven. Op een dag komt Zozie de l'Alba, een bohémienne vrouw op rode naaldhakken en met een groot geheim, hun wereld binnen. Vanaf dat moment verandert alles. Zozie lijkt gevaarlijk volmaakt; de winkel draait als nooit tevoren, maar ze weet mensen te manipuleren met alle gevolgen van dien. Dan blijkt dat ook Zozie niet degene is voor wie ze zich uitgeeft. Een goed opgebouwd verhaal, af en toe chocoladezoet, maar met magie en kleine toveracts. Drie personen spelen afwisselend de ik-figuur en het geheel speelt zich af in ongeveer acht weken tijd. De Engelse schrijfster (1964) schreef het boek als vervolg op 'Chocolat'.

Specificaties

Nederlands | 9789026149474 | 479 pagina's

Titel Rode schoenen
Auteur Joanne Harris
Secundaire auteur Monique de Vré
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk, eerste in deze uitvoering;
Uitgave Utrecht : De Fontein, juni 2019
Overige gegevens 479 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : De Kern, 2007 - Vertaling van: The lollipop shoes. - Oorspronkelijke uitgever: London : Transworld Publishers, 2007 - Vervolg op: Chocolat
ISBN 9789026149474
PPN 422156256
Thematrefwoord Parijs ; Chocolade
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Parijs ; Chocolade