Inwijding
Boek

Inwijding priesteres in Egypte ([2019])/ Elisabeth Haich, vertaling [uit het Duits]: dra. C. Keus

Een Hongaarse yoga-lerares verhaalt over de tijd dat zij in haar incarnatie als priesteres in het oude Egypte ingewijd werd.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal in deze 'geestelijke autobiografie' staat een 'vorig leven' van de schrijfster als dochter van een Egyptische farao, met wie deze trouwt, waarna zij wordt opgeleid tot priesteres. De kosmische kennis die zij verwerft, wordt gedetailleerd beschreven; dit uitgebreide verslag van een 'inwijding' beslaat het grootste deel van het boek. Hieraan vooraf gaat een beschrijving van het 'actuele' leven van de auteur, als kind eenzaam, kunstzinnig begaafd en via dromen en visioenen in contact met 'een andere wereld'. Ook haar volwassen bestaan - waarin zij muziek studeert, psychologie, en beeldhouwkunst, trouwt en moeder wordt - speelt zich voortdurend af tegen een achtergrond van 'paranormale' verschijnselen. Steeds terugkomend daarbij is een 'hij', die uiteindelijk de Egyptische hogepriester Ptahhotep blijkt te zijn, waarna het minutieus vertelde verhaal van een 'vorig leven' - de inwijding tot priesteres - kan beginnen. Ondanks de toon van grote bevlogenheid en overdrijving hier en daar zal deze 'fantastische' levensbeschrijving menigeen boeien. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789020215892 | 393 pagina's

Titel Inwijding : priesteres in Egypte
Auteur Elisabeth Haich
Secundaire auteur C. Keus
Type materiaal Boek
Editie Vijftiende druk;
Uitgave [Utrecht] : AnkhHermes, [2019]
Overige gegevens 393 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Deventer : Ankh-Hermes, 1978 - Vertaling van: Einweihung. - Thielle : Fankhauser, 1960
ISBN 9789020215892
PPN 421793848
Rubriekscode 420.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Esoterie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Esoterie