Saartje wil een taartje
Boek

Saartje wil een taartje beweeg je mee? (2019)/ Mariska Bogaerds, redactie: Studio Aap & Staart

Voordat Saartje een worteltaartje krijgt, is ze lekker in beweging. Op de tekeningen zie je dat ze zwaait, springt, kruipt, draait, enz. Kinderen worden aangespoord om mee te doen. Met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De titel vat het verhaal al samen: Saartje wil een taartje, en worteltaartje! Voordat ze dat van mama krijgt, is ze lekker in beweging: ze zwaait, kruipt, springt, draait enz. De lezer wordt uitgenodigd mee te doen. Stevige uitgave (A4-formaat) met eenvoudige, paginagrote digitale afbeeldingen worden begeleid door een korte tekst op de pagina ernaast, die steeds eenzelfde opbouw heeft: dit maakt het erg statisch, in tegenstelling tot het thema, en dat geldt ook voor het beeld. Achterin staan suggesties voor extra beweging, o.a. draaien, springen, rennen en ook smikkelen (grote happen, langzaam eten enz.). Op de schutbladen is een recept voor worteltaart in twee varianten opgenomen. In dezelfde opzet en uitvoering verscheen 'Thijsje wil een prijsje : beweeg je mee?'*. De auteur (1991) van het prentenboek geeft bewegingslessen aan jonge kinderen. Via de site Bewegenboog zijn een werkboekje en spelmateriaal verkrijgbaar. Een sympathiek concept in helaas een ietwat saaie uitvoering. Om te lezen en uit te voeren met peuters en kleuters vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789090314686

Titel Saartje wil een taartje : beweeg je mee?
Auteur Mariska Bogaerds
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Bewegenboog, 2019
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Peuterstapjes. - Omslag vermeldt: Let op!!! Kinderen zitten niet stil wanneer je dit boek voorleest!
ISBN 9789090314686
PPN 421506830
Rubriekscode 616.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lichaamsbeweging; Kleuters ; Lichaamsbeweging; Peuters
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Lichaamsbeweging