Duurzaamheid
Boek

Duurzaamheid ([2019])/ Truus Visser-van den Brink, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; tekening Maril Rijks

Gooi jij een boterham van de vorige dag weg? Lees hoe al het afval voor vervuiling van de aarde, lucht en zee zorgt. Hoe kunnen we de opwarming van de aarde stoppen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum verscheen dit deel over duurzaamheid. Dit actuele onderwerp wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van heldere teksten en ondersteunende illustraties, voornamelijk kleurenfoto's. In acht hoofdstukken wordt aandacht besteed aan o.a. opwarming van de aarde, zorg voor het milieu, zorgen over de aarde, samenwerken met andere landen en de bijdrage van Nederland. Het accent ligt duidelijk bij de praktische invulling: wat kun jij doen om ons milieu te verbeteren? De gegeven voorbeelden zullen de doelgroep zeker aanspreken, omdat ze er direct mee aan de slag kunnen. Afgesloten wordt met een trefwoordenlijst en verwijzingen naar enkele andere bronnen. Sinds kort verschijnen de delen van 'Junior informatie' in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. De inhoud van het boek is goed te gebruiken voor een spreekbeurt en daarmee ook klasgenoten te motiveren om een steentje bij te dragen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463418140 | 23 pagina's

Titel Duurzaamheid
Auteur Truus Visser-van den Brink
Secundaire auteur Ida Schuurman ; Maril Rijks
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Isbn 978-94-6341-814-0 afkomstig van barcode achterzijde omslag - Met literatuuropgave
ISBN 9789463418140
PPN 422286885
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duurzame ontwikkeling
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Duurzaamheid

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 78
Uitgeleend