Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Provincie Gelderland
Boek

Provincie Gelderland ([2019])/ Hanneke Siemensma, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Shutterstock, Berlinda van Dam, Flip Franssen, iStock, Archeon, Alamy/Imageselect, Rink Hof, Eric Brinkhorst ; tekeningen UVA Kaartenmakers, DDCom,

Wist je dat de provincie Gelderland de grootste is en dat er veel rivieren zijn? Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de vele natuur(gebieden), geschiedenis, wonen en werken. Met kleurenfoto's en een kaartje van de provincie. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gelderland is de grootste provincie van Nederland, de grootste rivieren van ons land stromen erdoorheen. In zeven hoofdstukken van één tot vier bladzijden elk wordt aandacht besteed aan o.a. de kans op overstroming, een kaartje van de provincie (met toelichting), natuur(gebieden), geschiedenis en wonen en werken. De korte teksten, die in korte alinea's met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep. ln elk hoofdstuk is een kleurenfoto opgenomen, voorzien van een bijschrift. In blauwgekleurde kaders staat regelmatig een weetje of tip voor een filmpje van Schooltv. Deel uit de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum; sinds kort verschijnen de deeltjes in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. Achterin staan een woordenlijst, waarin de woorden goed en duidelijk worden uitgelegd. Bevat ook tips voor enkele andere boeken en filmpje over dit onderwerp. Onlangs verscheen de vergelijkbare uitgave 'Gelderland'* (2019) van dezelfde auteur in de serie 'De 12 provincies'. Geschikt ter kennismaking met deze provincie, voor groep 5 t/m 7, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463418157 | 23 pagina's

Titel Provincie Gelderland
Auteur Hanneke Siemensma
Instelling /UvA-Kaartenmakers , Castricum
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463418157
PPN 422286893
Rubriekscode Gelderland 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gelderland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Gelderland

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 79
Uitgeleend