Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Lichte jaren
Boek

Lichte jaren (april 2019)/ Elizabeth Jane Howard, vertaald [uit het Engels] door Inge Kok

De leden van een florerend familiebedrijf in hout brengen in 1938 hun zomervakantie zorgeloos door op het ouderlijk landgoed in Sussex.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van de vijfdelige familiekroniek 'De Cazalets', over het wel en wee van drie generaties van de welgestelde Engelse familie Cazalet: de grootouders William en Kitty en hun drie getrouwde zonen Hugh, Edward en Rupert. Dochter Rachel is nog vrijgezel. In totaal zijn er zeven kleinkinderen. Elk jaar tijdens de zomermaanden komt de hele familie met personeel bij elkaar in hun vakantiehuis in Sussex. Het verhaal speelt eind jaren dertig met de vreselijke gevolgen van de Eerste Wereldoorlog nog vers in het geheugen en de dreiging van de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond steeds meer aanwezig. De oorlog is een centraal thema, maar er is ook sprake van overspel, geldnood en de verhouding 'upstairs-downstairs'. Zeer gedetailleerde beschrijvingen in mooie beeldende taal van landschappen, gebeurtenissen en handelingen, waardoor het verhaal soms wel wat traag en langdradig is. Er gebeurt niet veel in dit verhaal, maar vooral de vele interessante karaktertekeningen, ook van de kinderen, maken het lezen zeer de moeite waard. Met stamboom en lijst van personages.

Specificaties

Nederlands | 9789025457662 | 540 pagina's

Titel Lichte jaren
Auteur Elizabeth Jane Howard
Secundaire auteur Inge Kok
Type materiaal Boek
Editie Elfde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, april 2019
Overige gegevens 540 pagina's - portret - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2017 - Vertaling van: The light years. - Londen : Macmillan, 1990. - (The Cazalet chronicle ; vol. 1)
ISBN 9789025457662
PPN 422397067
Genre familieroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Cazalets
Boek

De Cazalets (2017-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Elizabeth Jane Howard