WorldWideWet.com
Boek

WorldWideWet.com seksuele fantasieën van vrouwen over de hele wereld ([2019])/ Goedele Liekens & Griet Vanhaevre, redactie: Ineke Van Nieuwenhove

Tussentijds resultaat in de vorm van een inventarisatie van een onderzoek naar seksuele fantasieën van vrouwen in meer dan veertig landen.

Aanwezigheid

Recensie

Twee jaar geleden werd seksuologe Goedele Liekens benaderd door Pandora onderzoek te doen naar de seksuele fantasieën van vrouwen wereldwijd. Dit deed zij met Griet Vanhaevre, seksueel voorlichtster. Via internet kon men een vragenlijst invullen. Dit heeft meer dan 10.000 fantasieën opgeleverd uit 43 landen. Van België en Nederland tot Colombia en Korea. Het boek bevat een tussentijds resultaat, geven de auteurs aan. Er is onder andere gevraagd naar nationaliteit, religie, schaamtegevoel en het moment van fantaseren. Het leverde nieuwe inzichten en bevestiging van oude bevindingen op. Het boek bevat een hoofdstuk over de geschiedenis van seksualiteit en het beeld van vrouwen daarin, van de prehistorie tot nu. Ook wordt kort ingegaan op het beeld van vrouwen in diverse landen. Het grootste deel van het boek bevat een selectie van de fantasieën, met daarbij vermeld de leeftijd van de vrouw en het land van herkomst. Het is een inventarisatie, er worden geen conclusies getrokken of vergelijkingen gemaakt per land. Moderne vormgeving met rode schutbladen en enkele illustratieve lijntekeningen. Het laatste onderzoek op dit vlak dateert uit 1974.

Specificaties

Nederlands | 9789053254592 | 254 pagina's

Titel WorldWideWet.com : seksuele fantasieën van vrouwen over de hele wereld
Auteur Goedele Liekens
Secundaire auteur Griet Vanhaevre ; Ineke Van Nieuwenhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Pandora Publishers, [2019]
Overige gegevens 254 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789053254592
PPN 422550760
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksualiteit; Fantasie; Vrouwen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksualiteit