Eten met geweten
Boek

Eten met geweten verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie ([2019])/ Arjan Houwaart (recepten), Hein Stufkens (teksten) ; Roosje Houwaart (illustraties, fotografie)

De filosoof Stufkens licht eigen ideeen en die van bekende personen uit vele eeuwen over dierenleed, dierenrechten, bio-industrie, milieubewustzijn en vegetarisme toe, afgewisseld met 38 vegetarische recepten.

Aanwezigheid

Recensie

Door de eeuwen heen is er al veel gesproken en geschreven over dierenleed, dierenrechten en vegetarisme; bijvoorbeeld de manicheeërs, de katharen, door Leonardo da Vinci, Gandhi, Einstein, Schweitzer, Steiner... De filosoof Stufkens licht hun ideeën toe, afgewisseld met 38 recepten voor smakelijke vegetarische gerechten, gegroepeerd per seizoen. Mooi vormgegeven boek waarin tekst in schreefloos lettertype (soms op steunkleur), paginagrote foto's en tekeningen van groenten en fruit evenwichtig verdeeld zijn. Inhoudsopgave, 'vegetarisch woordenboek' en literatuuropgave. Leeslintje. Was het vroeger vooral mededogen met de dieren die mensen soms deed nadenken over hun vleesinname, tegenwoordig is het ook duidelijk dat het door de groeiende wereldbevolking onverantwoord is zoveel vruchtbaar land te gebruiken om dierenvlees te kweken of veevoer te verbouwen. Ook zou het klimaat minder belast worden als de bio-industrie verboden zou worden en de hoeveelheid uitlaatgassen van dieren zou afnemen. Daarom adviseren de auteurs omwille van de Aarde en de volgende generaties te eten met geweten. Unieke uitgave: over de achtergronden van vegetarisme bestaan niet veel boeken met zoveel informatie.

Specificaties

Nederlands | 9789089723314 | 154 pagina's

Titel Eten met geweten : verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie
Secundaire auteur Arjan Houwaart ; Hein Stufkens ; Roosje Houwaart
Type materiaal Boek
Uitgave [Heeswijk-Dinther] : Berne Media, uitgeverij Abdij Van Berne, [2019]
Overige gegevens 154 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089723314
PPN 420549358
Rubriekscode 629.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vegetarische kookboeken ; Vegetarisme; Geschiedenis
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vegetarische kookboeken