Mijn art journal
Boek

Mijn art journal een jaar vol creatieve uitdagingen : 52 art journal projecten voor elke week van het jaar ([2019])/ Chelsea Ward, vertaling [uit het Engels]: Nienke Weick

Tweeenvijftig uitdagingen om op verschillende manieren tekenblokkades op te heffen en vrijer te worden in tekenen in het algemeen.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse auteur is illustrator en heeft een voorliefde voor het schetsen en tekenen naar de realiteit. Ze vat het Art Journal op als een schets-/tekenboek. Geen collagetechnieken of werken met stempels bijvoorbeeld. De materialen die ze gebruikt, zijn potlood, pen, kleurpotloden, markers en aquarelverf. De bedoeling is om met deze basismaterialen spontaan en los te durven tekenen. Het boek is opgedeeld in 52 weken. Per week staat een bepaald thema centraal waarbij tips en aanmoedigingen gegeven worden om op verschillende manieren eventuele tekenblokkades te overkomen en vrijer te worden in tekenen in het algemeen. Onderwerpen zijn onder andere landschap, snel schetsen, mensfiguren, perspectief, werken met kleur, in het openbaar tekenen, doodles, mandala's, letters en patronen. Voor beginners en gevorderden die hun tekentechnieken (verder) willen ontwikkelen. Veelzijdig en inspirerend.

Specificaties

Nederlands | 9789045324203 | 111 pagina's

Titel Mijn art journal : een jaar vol creatieve uitdagingen : 52 art journal projecten voor elke week van het jaar
Auteur Chelsea Ward
Secundaire auteur Nienke Weick
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : MUS, [2019]
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Your year in art. - Quatro Publishing Groep, (c)2018
ISBN 9789045324203
PPN 420846107
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Creatieve expressie; Plakboeken ; Collages; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Plakboeken