Denkend aan Marsman
Boek

Denkend aan Marsman achtenzeventig dichters reflecteren op 'Herinnering aan Holland' (2019)/ Hendrik Marsman e.a., idee, samenstelling en realisatie: Kees Godefrooij

Bundel met van 78 dichters een gedicht dat is geïnspireerd op het gedicht 'Herinnering aan Holland' van Hendrik Marsman.

Aanwezigheid

Recensie

In deze verzamelbundel wordt uiteraard gerefereerd aan de bekende dichter Hendrik Marsman (1899-1940); de titel doet denken aan het beroemde gedicht van Marsman 'Herinnering aan Holland'. In deze dichtbundel schrijven 78 dichters over Marsman en Holland. Het interessante aan verzamelbundels blijft het gegeven dat elke liefhebber wel een aantal gedichten vindt die aanspreken. Het is herkenbare poëzie, bijvoorbeeld: 'mijn trein duwt zich af / van verzadigd Amsterdam / station Heerhugowaard plukt / de laatste stem uit mijn coupé' (van Marcel Kick), of het begin van een lang gedicht van Gert de Jager: 'Denkend aan Holland denk ik aan alles en / niets in het bijzonder'. De gedichten spreken aan en ontroeren, soms klassiek, soms modern, soms melancholiek; vele doen denken aan het Nederland van vóór de Tweede Wereldoorlog en dus de periode waarin ook Marsman zich nadrukkelijk manifesteerde. Dit pareltje kan de start worden van een brede interesse voor poëzie, of de lezer even terugbrengen naar de tijd van toen.

Specificaties

Nederlands | 9789082640663 | 167 pagina's

Titel Denkend aan Marsman : achtenzeventig dichters reflecteren op 'Herinnering aan Holland'
Secundaire auteur Hendrik Marsman ; Kees Godefrooij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Stichting Spleen, 2019
Overige gegevens 167 pagina's - 21 cm
ISBN 9789082640663
PPN 422635227
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Marsman