De zwarte kat
Boek

De zwarte kat ([2019])/ auteur: Cao Wenxuan, illustrator: Li Guangyu ; vertalling [uit het Chinees]: Annelous Stiggelbout

Wondervogel Wawa wordt dikke vrienden met een sijsje, dat zijn familie is verloren. Dan hoort Wawa verschrikkelijk nieuws: het vogeltje is gegrepen door de gemene zwarte kat. Wawa neemt wraak, ook al krijgt hij zijn vriendje daarmee niet terug. Met veel kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Wawa de wondervogel woont op een schoorsteen in Spreeuwenstad. Op een dag komt een klein sijsje naast hem wonen. Al snel is Wawa erg gehecht aan het kleine sijsje. Maar dan komt de zwarte kat, een ondeugend en gemeen beest. Hij neemt het kleine sijsje gevangen. Wawa hoort van de andere sijsjes en dieren dat de kat een echte pestkop is en besluit wraak te nemen. Met allerlei listige plannetjes maakt Wawa het de zwarte kat moeilijk. Zo haalt hij een breiwerk uit en verbindt de draden aan de zwarte kat. Wawa haalt het bot bij de hond weg en legt het bij de zwarte kat. Zo krijgt de kat telkens weer de schuld en wordt hij gestraft. Een oblong voorleesboek met negen getitelde hoofdstukken en op vrijwel elke pagina een kleine, kleurrijke illustratie. Vijfde deel over Wawa de Wondervogel*. De Chinese auteur won in 2016 de Hans Christian Andersen Award voor zijn gehele oeuvre. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492618122 | 48 pagina's

Titel De zwarte kat
Auteur Cao" Wenxuan
Secundaire auteur Li Guangyu ; Annelous Stiggelbout
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : Leonon Kinderboeken, [2019]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Chinese uitgave: Beijing : China Children's Press & Publication Group, (c)2016
ISBN 9789492618122
PPN 413301303
Thematrefwoord Vogels ; Afscheid ; Wraak ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wawa de wondervogel
Boek

Wawa de wondervogel (2017-...)

vol. 5e verhaal
Uitgeleend
Cao" Wenxuan